Dermaroller kezelés

A dermaroller kezelés az egyik legkedveltebb anti aging kezelés, nagy előnye, hogy egész év során végezhető. A bőrfiatalítás mellett számos probléma esetén alkalmazható, például aknés bőr, pigmentfoltok kezelésére, vagy hegek eltüntetésére.

Milyen kezelést válasszak?

Ma már számtalan kezelés típus közül választhatnak a szépülni, fiatalodni vágyó páciensek, ugyanakkor a tapasztalatok szerint a bőr természetes folyamatait aktiváló gépes kezelésekre is nagy az igény. Az új esztétikai kezelések nem csak hatékonyak, de igen látványos eredményeket garantálnak akár önmagukban vagy egyéb kezelési technikákkal kombinálva.

Miért fontos, hogy melyik kezelés mikor ajánlott?

Vannak olyan kezelések, amelyek a fényérzékenyítő hatásuk miatt kimondottan a nyári hónapok kivételével végezhetők, ilyen például az IPL villanófényes kezelés (pigmentfoltok, rosacea, ráncok eltüntetésére, bőrfiatalítás), vagy a jól ismert hámlasztásos eljárások, amelyekre a káros napsugarak okozta elváltozások miatt lehet szükség a bőr felfrissítésére, hámlasztására.

Egész évben végezhető például a rádiófrekvenciás kezelés (ráncok, megereszkedés ellen) és a dermaroller kezelés, amely fényvédőkrém használata mellett egy biztonságos eljárás.

Mi a különbség a kozmetikai és az orvosi dermaroller között?

A dermaroller régóta alkalmazott kezelési mód a ráncok eltüntetésére, és az orvos esztétikai rendelők mellett a kozmetikai szalonok kínálatában is megtalálható. Emiatt érhető, hogy felmerül a kérdés, miért jobb az orvosi dermaroller, mint amit a kozmetikus végez. A kettő közötti különbség az alkalmazott tűk hosszúságában van: az orvosi tűk jóval hosszabbak, így nem csak a bőr felülete, hanem a mélyebb réteg is kezelhető. Így a hatóanyag mélyebbre jut be, és a hatása is tartósabb.

Mire jó a dermaroller kezelés?

A kollagén fogalmával egyre többen vannak tisztában, és hogy mekkora szerepe van a bőr fiatalosságának a megőrzésében. Ugyanakkor a termelődése már jóval az öregedés látható jelei előtt el kezd csökkenni, és a folyamat az életkorunk előrehaladtával tovább folytatódik. A kollagén indukciós, vagy más néven kollagén stimulációs kezelések szerepe az, hogy aktiválják a bőr természetes folyamatait, és új kollagén és elasztin termelődését serkentik. Ebbe a kezelés típusba tartozik a dermaroller kezelés is, amely kétségtelenül az egyik legjobb és legmodernebb bőrfeszesítő eljárás.

Mi történik a kezelésen?

Maga a dermaroller egy apró tűkkel borított henger, amely igen kíméletes és gyors eljárást tesz lehetővé. A kezelés egy minimális szintű fájdalommal járhat, és a kezelés után rögtön visszatérhetünk a hétköznapi életünkbe, a munkába.

Hány kezelésre van szükség?

Mint a legtöbb kezelés, így a dermaroller hatása is páciensfüggő, általánosságban 4-6 alkalomból álló kezelés sorozatra van szükség. Viszont jó hír, hogy már 1-3 alakom után megtapasztalhatók az eredmények, a bőrünk rugalmasabb, feszesebb lesz. A leglátványosabb eredmények két-három hónap múlva láthatók, az új kollagén rostok termelődése miatt.

Milyen terület kezelhető dermarollerrel?

Dermarollerrel elsősorban az arc, a nyak és a dekoltázs területét kezelik, de alkalmazható a test egyéb területein is.

Kinek ajánlható a dermaroller kezelés?

Bármilyen bőrtípus esetén ajánlható, így az érzékeny bőrűek számára is. Nemtől függetlenül 25-50 éves kor között látványos eredmények érhetők el. A későbbiekben egyéb, az öregedéssel együtt járó problémák miatt más, vagy kombinált kezelések tudnak optimális eredményt elérni.

Mire jó az előzetes konzultáció?

Ha az orvos esztétika rendelők által kínált szolgáltatásokat megtekintjük, akkor látható, hogy kivétel nélkül mindegyik előzetes konzultációt ajánl (ingyenesen), amely egyben a kezelés elvégzésének feltétele. A konzultáción a szakorvos felméri a bőr állapotát, és a probléma jellegéhez igazodva kezelési tervet javasol a páciens igényeivel összhangban. Részletes tisztázódnak a kezeléssel kapcsolatos körülmények, a tapasztalható kellemetlenségek, és várható eredmények. Az állapotfelmérés alapján kiválasztják a bőr vastagságának leginkább megfelelő tűhosszt a kezelés céljának megfelelően. A szakember ezenkívül javaslatot tehet a páciens számára legideálisabb kezelésekre, amelyek a fiatalos külső fenntartásához szükségesek a jövőben.

Fotó: DarvasMed.hu